Skidsemester!

8 03 2011

Hade en fantastisk vecka i ljuvliga Åre med goda vänner. Det är underbart att vi åker på fjälltur i år! Tänker på det och blir glad. Väldigt glad.

Ibland säger min fina dotter nån kommentar som gör att jag förbannar den här sjukdomen så hårt. Tänker att hur lång tid ska det ta att bli frisk? Blir lite galen – inuti huvudet – en stund. Sen tänker jag tillbaka…

För ett år sen var allt kris och katastrof. Allt blev bara värre och värre, kilona rasade och det kändes omöjligt att hitta en väg ut… och ni ska veta att jag letade. Överallt, dygnet runt. Men inget hjälpte. Men så kom vändningen till slut, den som alla vi som har sjuka barn, väntar på och hoppas på men inte vet hur vi ska nå. Det vände och blev så mycket bättre!

För bara ett år sedan var vi så sjuka att vi undrade om vår dotter skulle överleva. Nu går hon upp i vikt och växer på längden. Smal som ett streck fortfarande med hon ser så frisk och lycklig ut. På bara ett år så är förändringen så stor att det inte går att beskriva. Allt går lätt nu, i jämförelse. Så var kommer vi inte vara om ännu ett år? Det är vad jag tänker, när jag tycker saker och ting går långsamt!

Vi åker på skidsemester och mår så bra. Fatta det, vad underbart härligt! Och by the way… miss anorexia har flyttat ut. Kvar finns bara en ätstörning. Än så länge.

 

Annonser

Åtgärder

Information

7 responses

18 03 2011
Lissie

Åh. Vad glad jag blev av att läsa detta ❤

19 03 2011
C

Vad skönt att det går så bra för er 😀

28 03 2011
En mamma

Du…jag behöver en mamma som du, Mamse. Som vet vad detta helvete innebär. Vi befinner oss mitt i just nu. Snart 4 mån sedan diagnos. Tvångsvård nu, sondning sedan februari. Och nu krånglar sonden. Viktuppgång, men tankarna är sjukare än sjuka. Pendlar mellan hopp och förtvivln. Idag är det nattsvart i mina tankar. Finns det ett liv bortom detta mörker, denna fasa..?

29 03 2011
Mamse

Vet du… det finns ju det. Även om man inte tror det ibland, så finns det en väg ut. Hur och var vägen till friskhet går är dock alldeles för okänt och så olika för alla. Alla har sin egen gräns… Vägen är iaf alldeles för lång och när man är mitt i det värsta så är det ju vidrigt och outhärdligt. Men tappa inte modet, tro bara blint på bättring… våga vägra nåt annat.

Du kan mejla mig om du vill: mamse@live.se.
Stor kram.

13 04 2011
Annelie Kjellman

Glad jag blir när jag läser detta. Min dotter fick diagnosen i höstas och det har varit mycket upp och ner. Det går framåt och vi kämpar på, för det berör ju alla i familjen (i detta fall dottern och jag och ”kompisen Anorexia”). När saker börjar rulla på händer något nytt och man får ladda om, när sen de bra perioderna är längre än de dåliga börjar hoppet om en normal tillvaro komma tillbaks. Fruktansvärd sjukdom och tyvärr alltför vanlig men en blogg som din ger hopp!
Kram

27 04 2011
writer

tack! jag hoppas ju nånstans att min info kan ge hopp och kanske lite hjälp nånstans till någon som befinner sig i det värsta. kram till dig och din familj.

18 06 2011
Britt

Börjar förstå allt detta nu//när de bra perioderna är längre än de dåliga,då kanske man börjar att gå mot det friska,men ännu en lång väg att gå.Precis som du säger,ibland så kommer någon kommentar som gör att man förbannar denna grymma sjukdom.Önskar att man kunde få bättre hjälp,kan verkligen inte skryta med att vi fått mycket hjälp,men det är nog beroende på vart man bor känns det som,och även om dom ser att föräldrarna klarar situationen.Första läkarbesöket för ett halvår sedan,andra fick vi tjata oss till nu,tråkigt.Vi är ändå på rätt väg känner jag//mycket tack vare att jag har läst allt som finns att komma över,är så glad över dessa bloggar bl a din,har betytt otroligt mycket!
Lycka till//Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: