Om Mamse

Mamse är en alldeles vanlig mamma som bloggar om delar av sitt liv. En av de stora anledningarna till att jag valt att göra detta är att ett av mina barn, min alldeles fantastiska dotter, har fått sjukdomen Anorexi. För mig är detta ett sätt att dokumentera vår vardag, få kontakt med andra föräldrar i samma situation och faktiskt hitta en ventil där jag kan lufta mina tankar och funderingar. Följ vår väg tillbaka, vi är i början på vår resa.

När jag inte är en Mamse är jag också en alldeles vanlig kvinna med ett vanligt liv.  Jag lever själv, är ute ibland, umgås gärna med mina vänner och försöker njuta av livet.

Annonser

5 responses

17 05 2010
Birgit nilsson

Hej Mamse!
Lästes lite som du skrivit, bl a ett tips om en blogg skriven av en tjej som tagit sig ur anorexins grepp. Håller med dig om att det var kloka ord.
Jag känner också väldigt väl igen mig själv, när du skriver att du tillbringar så mkt tid med att sitta vid datorn och leta och läsa.Det är vad jag också gör. Så mkt att jag nästan inte orkar med mig själv längre.
Jag har en dotter som blir 20 i höst. Plus tre grabbar också.För ca ett år sedan förstod vi att hon mår väldigt dåligt. Fast det är inget som hon vill att andra ska förstå.
Så sedan ett år utkämpar vi vår kamp att skaffa hjälp, men hon vill inte.
För ett par veckor sedan lyckades jag få med henne till MHE kliniken i Mora.Hon följde med för min skull. Hon har också därefter varit med på ett samtal hos Mia Andersson(psykolog) och imorgon ska vi dit igen. Men ikväll var hon tydlig med att tala om att hon inte tänker följa med.
Så här sitter jag nu med mina förhoppningar och min desperation och vet inte hur jag ska komma vidare.
Har varit sjukskriven i 3 veckor nu och ska egentligen börja jobba på torsdag. Men vet verkligen inte hur jag ska orka. Ser inget slut på rädslan sorgen och allt annat svårt som följer med när ens barn inte mår bra och man inte kan hjälpa.
Det kanske trots allt är bäst att sova lite.känns kanske lite bättre i morgon. skriv gärna om du har lust. Kanske vi kan ge varandra lite tips och stöd.
Lycka till.
Birgit

18 05 2010
Mamse

Hej Birgit. Håller gärna kontakt. Har mejlat dig. Jag förstår din förtvivlan att inte kunna hjälpa. Är så glad att min dotter är så ung så jag bestämma över henne, när hon inte klarar att ta beslut. kram till dig och din familj.

4 01 2011
2 05 2012
Arijola Delija

Hejsan!
Mitt namn är Arijola och studerar mitt sista år till biomedicinsk analytiker i Kristianstad högskolan.
Under min utbildning har jag fått lära mig mycket kroppen fungerat och har efter att träffat många tjejer med en ideal som jag nog aldrig kommer att förstå. Jag brinner väldigt mycket för att få ungdomar att må bra, finns det något intresse om att ha någon som föreläser om hur viktigt det är att äta och att det finns mycket viktigare saker här i livet än att tänka på vad man äter?
MVH Arijola

2 05 2012
Mamse

Hej Arijola. Jag tror nog att alla skolor skulle behöva köra den typen av föreläsningar. Kör på och lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: